22 Φεβρουαρίου 2011

Συνελήφθη 30χρονος χάκερ που εκβίαζε επιχειρηματία!


Από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθη 30χρονος, κατηγορούμενος για «εκβίαση», «παραβίαση στοιχείων Η/Υ» και παράβαση του Ν. «περί προστασίας προσωπικών δεδομένων».

Στις 17 Φεβρουαρίου, προσήλθε στο Τμήμα Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, 27χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος κατήγγειλε ότι ο κατηγορούμενος, κατόπιν ηλεκτρονικής σάρωσης που πραγματοποίησε στα δίκτυα της εταιρείας του, είχε αποκτήσει πρόσβαση στα ψηφιακά αρχεία που ήταν καταγεγραμμένο το πελατολόγιο της εταιρείας, που περιείχε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, πελατών μεγάλων εταιρειών της χώρας μας. 

Ο κατηγορούμενος σε επικοινωνία που είχε με τον επιχειρηματία, δήλωσε ότι τελούσε τη συγκεκριμένη πράξη (CRACKING) το τελευταίο τρίμηνο, με τη βοήθεια και άλλων ατόμων. Στη συνέχεια ζήτησε επίμονα και εκβιαστικά να συνεργαστεί με την ανωτέρω εταιρεία και να αναλάβει με την ομάδα του την ηλεκτρονική ασφάλεια των δικτύων της, ώστε τα στοιχεία που υπέκλεψε, να μη διαρρεύσουν σε τρίτους.

Τα υποκλαπέντα ψηφιακά στοιχεία που παρουσίασε ο συλληφθείς κατά τις διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με τους υπεύθυνους της εταιρείας κοστολογήθηκαν σε 2.000.000 ευρώ.

Ο δράστης συνελήφθη κατά την διάρκεια της παρουσίασης των υποκλαπέντων στοιχείων στον επιχειρηματία, έχοντας στη κατοχή του ψηφιακά αποθηκευτικά μέσα που περιείχαν διάφορα διαβαθμισμένα έγγραφα – ψηφιακά αρχεία, με πελατολόγια διαφόρων εταιρειών (τηλεπικοινωνιών και εμπορίας αυτοκινήτων).

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• οκτώ σκληροί δίσκοι και 

• ένα usb αποθηκευτικό μέσο. 

Τα κατασχεθέντα εστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις στο ψηφιακό υλικό.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτ/κών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου