23 Φεβρουαρίου 2011

Σε αποχή οι διαιτητές βόλεϊ

Οι δύσκολες οικονομικά μέρες που διανύει η Ελλάδα επηρεάζει και το ελληνικό βόλεϊ και, δη, την Α1 των ανδρών και γυναικών.

Οι διαιτητές της μεγάλης κατηγορίας αποφάσισαν αποχή από τους επερχόμενους αγώνες της Volleyleague, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η ΟΔΒΕ, εξαιτίας των χρωστούμενων της Λίγκας προς τους ρέφερι και αναλύουν το διάστημα που δεν τους έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα.

 

Αναλυτικά, η ανακοίνωση: «Αξιότιμε κύριε πρόεδρε,Σε απάντηση του εγγράφου σας της 15/2/2011, σχετικά με τις αποζημιώσεις των διαιτητών, εποπτών, σημειωτών και παρατηρητών διαιτησίας στην Α1 Εθνικής ανδρών Volleyleague-ΟΠΑΠ σας γνωρίζουμε ότι ηΓΣ της ΟΔΒΕ στις 19/2/2011 απέρριψε ομόφωνα τις προτάσεις σας και προκήρυξε αποχή όλων των διαιτητών από το πρωτάθλημα που διοργανώνετε.

Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι έχει, ήδη, γίνει αποδεκτό από την πλευρά μας, η παρακράτηση φόρου και το χαρτόσημο να βαρύνουν τους διαιτητές, σε αντίθεση με τη μέχρι τώρα ισχύουσα συμφωνία, όπου βάρυναν την ΕΣΑΠ. Ελπίζουμε να γίνει αντιληπτό από την πλευρά σας ότι δεν είναι δυνατό να γίνει αποδεκτή μείωση της αποζημίωσης των εποπτών-σημειωτών κατά 30% (από 70 σε 50), τη στιγμή, μάλιστα, που πλέον θα επιβαρύνονται με τη φορολογία.

Με βάση τα παραπάνω, επαναφέρουμε την πρόταση να ισχύσουν οι όροι της υπάρχουσας συμφωνίας ως εξής:Για αγώνες μέχρι 31/12/2010: Αποζημιώσεις: Α' και Β' Διαιτητής: 280 ευρώ, Επόπτες και σημειωτές: 70 ευρώ, Παρατηρητής διαιτησίας: 90 ευρώ.

Από 1/1/2011: Α' και Β' διαιτητής: 310 ευρώ, επόπτες και σημειωτές: 80 ευρώ, παρατηρητής διαιτησίας: 110 ευρώ. Η αμοιβή του κομισάριου, εφόσον καθιερωθεί, προτείνουμε να είναι στα 120 ευρώ. Επίσης, με απόφαση της ΓΣ ΟΔΒΕ ζητείται η άμεση εξόφληση των αποζημιώσεων διαιτησίας όλων των αγώνων που διεξήχθησαν μέχρι και σήμερα (16η αγωνιστική) και η θεσμοθέτηση από τούδε και στο εξής τακτού χρόνου πληρωμών (το αργότερο πέντε εργάσιμες μέρες μετά τη διεξαγωγή των αγώνων).
Ελπίζουμε στη συνεργασία σας και περιμένουμε την απάντησή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου