16 Φεβρουαρίου 2011

"Γκολ και πρόκριση στην Αγγλία"!

Ο Γιώργος Φοιρός, μιλώντας σε αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό, φάνηκε αισιόδοξος ότι ο Άρης θα παίξει εξίσου καλά και στη ρεβάνς με τη Μάντσεστερ Σίτι και θα πετύχει το γκολ της πρόκρισης.


Αναλυτικά, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και πρώην προπονητής των «κιτρίνων» μίλησε στον Sentra FM 103,3:

Για τη χθεσινή αναμέτρηση του Άρη με τη Μάντσεστερ Σίτι: «Είδα μια καλοστημένη ομάδα μέσα στο γήπεδο και αναφέρομαι στον Άρη, που έπαιξε πολύ προσεκτικά και προσεγμένα στην άμυνα. Θεωρώ πως υπήρχε στο μυαλό του προπονητή και των παικτών ο σκοπός να διαφυλάξουν το αήττητο της έδρας κι έτσι προσπαθούσαν να βγουν στην αντεπίθεση και να δημιουργήσουν κατάσταση στην αντίπαλη εστία.

Βγήκαν μπροστά αρκετές φορές, όμως δεν πέτυχαν τον στόχο τους. Συνέχισαν για ένα ακόμη ευρωπαϊκό παιχνίδι τις καλές εμφανίσεις. Όλες οι εμφανίσεις σε ευρωπαϊκά παιχνίδια ήταν περίφημες, σε αντίθεση με αυτό που βλέπουμε πολλές φορές στο ελληνικό πρωτάθλημα».

Για το διαφορετικό πρόσωπο που παρουσιάζει ο Άρης σε Ελλάδα και Ευρώπη: «Δεν θεωρώ ότι αυτό συμβαίνει μόνο στον Άρη, αλλά στις περισσότερες ομάδες. Ο Άρης αποτελείται από ξένα παιδιά και επειδή πιθανόν θέλουν να δείξουν μια καλή εικόνα προς τα έξω, που ίσως αυτό τους φέρει πιο κοντά σε μια ομάδα του εξωτερικού και σε ένα καλύτερο συμβόλαιο, πιθανόν να υπάρχει το κίνητρο να παίζουν καλύτερα. Να προσπαθούν περισσότερο και να είναι πιο πειθαρχημένοι. Δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλη εξήγηση. Τα κίνητρα είναι μεγαλύτερα στα ευρωπαϊκά παιχνίδια».

Για την εικόνα που παρουσίασε η Μάντσεστερ Σίτι: «Είδαμε μια Μάντσεστερ που δεν μας άρεσε. Μας έδειξε ότι δεν ήταν διαβασμένη και δεν περίμενε, πιθανόν, ότι ο Άρης θα παίξει τόσο κλειστά. Η Μάντσεστερ πήγε να νικήσει, αλλά δεν μπορούσε να διασπάσει την αμυντική λειτουργία του Άρη.

Δεν δείξανε ότι έχουν την ικανότητα να διασπάσουν μια κλειστή άμυνα. Δεν είχαν την απαιτούμενη κινητικότητα σαν μεγάλη ομάδα, που υποτίθεται ότι είναι, και δεν έβρισκαν λύσεις απέναντι στον Άρη που έπαιζε κλειστά και σωστά. Έπαιζε κλειστά, γιατί έτσι πρέπει να αγωνίζεσαι απέναντι σε αυτά τα μεγάλα ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Ουσιαστικά χθες δεν άρεσε η Μάντσεστερ Σίτι».

Για τον επαναληπτικό της ερχόμενης Πέμπτης στην Αγγλία: «Δεν χάθηκε τίποτα, αν και οι ελπίδες της πρόκρισης μειώθηκαν μετά το 0-0 και οι πιθανότητες τώρα κλίνουν προς την άλλη πλευρά, καθώς η Μάντσεστερ έχει περισσότερες ελπίδες. Αλλά από την άλλη είμαι σίγουρος ότι ο Άρης, λόγω κεκτημένης ταχύτητας που έχει σε αυτά τα παιχνίδια, θα κάνει πολύ καλή εμφάνιση.

Θα παίξει πάρα πολύ κλειστά και προσεκτικά στην άμυνά του, θα προσπαθήσει να βγει σε γρήγορες αντεπιθέσεις, που είναι ένα στοιχείο που τον χαρακτηρίζει φέτος.  Βέβαια αυτή τη φορά θα λείπει ο Χαβίτο, ο οποίος βοηθούσε πάρα πολύ σε αυτή την επίτευξη των αντεπιθέσεων. Δεν ξέρω αν ο Σακάτα θα μπορέσει να αντεπεξέλθει σε αυτό τον ρόλο.

Είμαι σίγουρος ότι θα το παλέψει πάρα πολύ σκληρά ο Άρης και θα κάνει πολύ καλή εμφάνιση για μια ακόμη φορά. Και πρέπει να το κάνει για να κλείσει ή όχι τη χρονιά του στην Ευρώπη με μια καλή εμφάνιση. Πιστεύω πως θα δούμε γκολ στην Αγγλία.

Ο Άρης, βέβαια, θα προσπαθήσει πάλι να παίξει πολύ κλειστά και θα πρέπει, όπως και στο χθεσινό παιχνίδι, να προσπαθήσει να κάνει αντεπιθέσεις. Χθες δεν του βγήκε αυτό, πιθανόν αν παίξει πιο ανοιχτά η Μάντσεστερ στο γήπεδό της, να έχει την ευκαιρία να πραγματοποιήσει καλύτερες αντεπιθέσεις και να φτάσει πιο κοντά στην επίτευξη κάποιου γκολ».

Για το ντέρμπι του Σαββάτου ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό: «Το Σάββατο στο ντέρμπι των δυο αιωνίων θα ξεκαθαρίσει η υπόθεση πρωτάθλημα. Αν κερδίσει ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός θα σταματήσει να ελπίζει, ενώ αν κερδίσει ο Παναθηναϊκός θα έχει περισσότερες ελπίδες για την κατάκτησή του. Το συγκεκριμένο παιχνίδι αποτελεί το τελευταίο χαρτί για τον Παναθηναϊκό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου