22 Φεβρουαρίου 2011

Σπανός:«Μαλώνουν τα βουβάλια και την πληρώνουν τα βατράχια»!

«Μαλώνουν τα βουβάλια και την πληρώνουν τα βατράχια»Σημαντικές αποφάσεις θα πρέπει να παρθούν στο Διοικητικό Συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας την Παρασκευή για να αλλάξει η εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Γιώργος Σπανός στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6.


Για τις “μεγάλες” ομάδες: «Η εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι οι μεγάλες ομάδες. Αυτές έχουν τους μηχανισμούς. Αυτές έχουν τις εφημερίδες και τα ΜΜΕ και περνάνε μια φιλοσοφία. Αυτές κάνουν τις επιτυχίες και τραβούν τα φώτα και τον κόσμο. Δεν είναι όμως μόνο αυτές. Είναι κι άλλες ομάδες, οι οποίες θα πρέπει να παίξουν ενεργό ρόλο και να πάρουν πρωτοβουλίες. Η Πολιτεία, επίσης, πρέπει να παίξει το ρόλο της και όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, για να έχουμε ένα καλό ποδόσφαιρο».

 
Για τα όσα έγιναν στο ντέρμπι: «Δεν είναι ευχάριστο να βλέπουμε αυτά τα γεγονότα, αλλά θεωρώ ότι ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός. Το σημαντικό είναι να πέσουν οι τόνοι και να επανέλθει το πρωτάθλημα στους κανονικούς του ρυθμούς. Δεν εννοώ περασμένα-ξεχασμένα, να μην βάλουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί, αλλά το να τα συντηρούμε δεν είναι σωστό. Την Παρασκευή έχει συγκληθεί έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο στη Λίγκα και εκεί θα προσπαθήσουμε να λύσουμε τα προβλήματα».


Για το τι θα γίνει στη συνέχεια: «Πιστεύω ότι κάτι θα αλλάξει πλέον γιατί δεν πάει άλλο. Πρέπει να αφήσουμε τους θεσμούς να λειτουργήσουν, να κάνουν τα δέοντα και να αποδώσουν ευθύνες σε αυτούς που πρέπει, υπάρχουν ντοκουμέντα, αρχής γενομένης από τις δύο μεγάλες ομάδες. Απομένουν λίγες αγωνιστικές και πρέπει να αφήσουμε το πρωτάθλημα να συνεχιστεί ομαλά και να τελειώσει ομαλά.


Ας αφήσουμε τους θεσμούς να λειτουργήσουν, έχουν καταγραφεί τα πάντα. Έχουν γίνει πράγματα που δημιούργησαν μια άσχημη εικόνα για το πρωτάθλημα και την Παρασκευή πρέπει να κάνουμε μια ειλικρινή προσπάθεια και να καταθέσουμε προτάσεις».


Για την ανακοίνωση του Βαγγέλη Μαρινάκη: «Είναι σωστή πρωτοβουλία του Μαρινάκη να αναγνωρίσει το λάθος του. Το ποδόσφαιρο είναι το άθλημα της έντασης και των νεύρων. Πολλοί μου λένε ότι εκτός γηπέδου είμαι ένας πράος άνθρωπος, αλλά μέσα σε αυτό γίνομαι διαφορετικός. Δεν γίνεται συχνά αυτό και πρέπει να του το αναγνωρίσουμε και να το βάλουμε στα θετικά. Είναι ανδρικό προνόμιο».


Για το τι θα προτείνει ο ίδιος στο ΔΣ της Λίγκας: «Ελπίζω να υπάρξει αλλαγή. Όσα έχω να προτείνω θα τα πω την Παρασκευή στη Λίγκα. Σίγουρα με προβληματίζει η κατάσταση, αλλά όσα πρέπει να πούμε, θα τα πούμε μεταξύ μας. Όσοι ασχολούνται, δημοσιογράφοι, ΠΑΕ, οπαδοί παίκτες κλπ να ρίξουμε τους τόνους. Οπλίζουμε τα χέρια ανεγκέφαλων».


Για τις αντιδράσεις των “μικρότερων” ΠΑΕ: «Μαλώνουν τα “βουβάλια” για να την πληρώσουν τα “βατράχια”. Δεν γίνεται να μαζευτούμε οι υπόλοιποι και να κάνουμε ένα ξεχωριστό πρωτάθλημα. Οι αποφάσεις που παίρνονται εν θερμώ είναι τις περισσότερες φορές λάθος. Θα πρέπει να τηρηθούν οι αποφάσεις που θα πάρουμε. Να γίνει ένα πρωτόκολλο τιμής. Να κοιταχτούμε στα μάτια. Δεν γίνεται να πυροβολούμε μόνοι μας το ποδόσφαιρο».
Ο πρόεδρος του Ατρομήτου τόνισε, όμως, ότι τη μεγαλύτερη δύναμη την έχουν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός και αυτοί θα πρέπει να κάνουν το πρώτο βήμα. Δεν είναι ευχάριστα τα γεγονότα που βλέπουν τα παιδιά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου