16 Φεβρουαρίου 2011

Πιλάβιος: "Η εβδομάδα των ...παθών έφερε αλλαγές στην ΕΠΟ"!


Για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου υποστήριξε ο Σοφοκλής Πιλάβιος πως γίνονται όλες οι κινήσεις του, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6. 

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην εκδίκαση της υπόθεσης του Κέβιν Μιραλάς που έγινε Σάββατο πρωί, ενώ είχε προηγηθεί η επίσκεψη του Βαγγέλη Μαρινάκη στα γραφεία της ΕΠΟ, αλλά και στη μεταγραφή του Στέφανου Κοτσόλη στον Παναθηναϊκό. 

Αναλυτικότερα όσα δήλωσε ο ισχυρός άνδρας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου στους Αντώνη Καρπετόπουλο και Αντώνη Πανούτσο: 

Για την αργοπορία στην έκδοση αποφάσεων της ΕΠΟ: «Υπάρχουν ημερομηνίες μέσα στις οποίες πρέπει να βγαίνει μια απόφαση, ωστόσο υπάρχουν στην ΕΠΟ και γενικά στο ποδόσφαιρο, πάρα πολλές δικαστικές επιτροπές που αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα στην γρήγορη έκδοσή της. Για τον λόγο αυτό έχω κάνει πρόταση να το δούμε για το καλοκαίρι. Οι πειθαρχικές επιτροπές μόνο είναι τρεις. Μετά υπάρχουν διαιτητικές, δικαστικές κλπ. Πιθανόν θα πρέπει να υπάρχει μία πειθαρχική και μία εφέσεων. 

Η πειθαρχική της ΕΠΟ είναι υπεύθυνη και για το Κύπελλο και για τη Β’ Εθνική. Υπάρχει τρομερός φόρτος εργασίας. Μερικές φορές πρέπει να υπάρχει ελαστικότητα. Εγώ από την πλευρά μου, μόλις ανέλαβα, κάλεσα όλα τα μέλη των επιτροπών και τους ζήτησα να τηρούνται οι προθεσμίες και ο ΚΑΠ». 

Για τα μέλη που αποτελούν τις επιτροπές: «Τα μέλη των επιτροπών δεν μπορούν να είναι τακτικοί δικαστές. Αυτό θα γινόταν μόνο αν οι επιτροπές ήταν αμιγώς δικαστικές. Το κράτος δεν δίνει τακτικούς δικαστές και για τον λόγο αυτό έχουμε συνταξιούχους. Η επιλογή τους γίνεται με επιστολές που στέλνουμε στο Πρωτοδικείο και σε συνεργασία με την Πολιτεία επιλέγονται. Τους επιλέγει η ΕΠΟ δηλαδή. Μας στέλνονται κάποια ονόματα από το Πρωτοδικείο και εμείς επιλέγουμε αυτούς που θέλουμε». 

Για την ποινή του Χάβου: «Δεν σχολιάζω τις διαδικασίες, ειδικά από στιγμή που έχει κατατεθεί έφεση και είναι ακόμα ανοικτή η υπόθεση». 

Για τις αρμοδιότητες των Φάκου και Σιμιτζόγλου: «Ο κ. Φάκος είναι εισαγγελέας της ΕΠΟ και ο κ. Σιμιτζόγλου της Πολιτείας. Ο Φάκος επιλέχθηκε από την ΕΠΟ, σύμφωνα με το θεσμό του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα, και έχει συγκεκριμένες αρμοδιότητες σύμφωνα με το καταστατικό της ΕΠΟ. Πέρσι έλεγαν ότι δεν είναι δυνατό αν ασκείται έφεση από κάποιον που θα δικάσει αργότερα, έστω και αν δικάζει τελικά ο αναπληρωτής του. Έτσι δημιουργήθηκε η θέση του κυρίου Φάκου. Ο κανονισμός που ίσχυε πριν έλεγε ότι έπρεπε να συγκληθεί το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας και να αποφασιστεί αν πρέπει να παραπεμφθεί. Εκχωρήσαμε αυτό το δικαίωμα στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα. 

Για τις ανακοινώσεις μεταξύ Λάρισας και Ολυμπιακού Βόλου: 
«
Δεν γνωρίζω αν έχει γίνει κάποια κίνηση μέχρι στιγμής από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα». 

Για την εκδίκαση της υπόθεσης του Μιραλάς Σάββατο πρωί: «Πολλά πράγματα προβλέπονται και πολλά όχι. Πρέπει να υπάρχει μια λογική στις αποφάσεις. Το αποτέλεσμα είναι που μετράει και νομίζω ότι έγινε το σωστό. Μπορεί να δημιουργήθηκαν εντυπώσεις, αλλά πρέπει να είμαστε διαλλακτικοί. Έκρινε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας ότι έπρεπε να γίνει αυτό. Όλα αυτά που συνέβησαν αυτή την εβδομάδα, των παθών όπως την χαρακτήρισα εγώ, ήταν το έναυσμα για να προωθηθούν κάποιες αλλαγές, ώστε όλα να γίνονται στην ώρα τους και να μην γίνονται κακόβουλα σχόλια μετά». 

Για την επίσκεψη του Βαγγέλη Μαρινάκη στα γραφεία της ΕΠΟ: «Ο Μαρινάκης εκτός από πρόεδρος του Ολυμπιακού, είναι και πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, αλλά και αντιπρόεδρος της ΕΠΟ και πρέπει να συνυπολογιστεί. Άμα δεν έχει δικαίωμα να μπει ο αντιπρόεδρος τότε ποιος το έχει. 

Εγώ ήμουν σε μία επιτροπή της UEFA την Πέμπτη και επέστρεψα το μεσημέρι τη Παρασκευής και δεν ήμουν στα γραφεία το πρωί της Παρασκευής, οπότε και δεν συναντηθήκαμε. Πιθανότατα να πήγε για την υπόθεση Μιραλάς. Δεν το γνωρίζω, αλλά δεν γνωρίζω και κάποιον άλλο λόγο για να πήγε. 

Όσον αφορά το πώς βγαίνει μια απόφαση, συμφωνώ ότι η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει να είναι τίμια πρέπει και να το δείχνει». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου