22 Φεβρουαρίου 2011

ΕΦΙΠ σε Γόντικα: "Δεν μπορούμε να επέμβουμε"!


Δήλωση απάντηση του προέδρου της Ε.ΦΙ.Π. έλαβε ο Δημήτρης Γόντικας στην οποία του γνωστοποιείται πως καταδικάζει τα επεισόδια που είναι κρούσματα ασύδοτης, απροκάλυπτης και ωμής βίας ωστόσο δεν μπορεί να παρέμβει αφού δεν είναι θεσμικό όργανο.


Απάντηση-δήλωση του προέδρου της Επιτροπής Φιλάθλου Πνεύματος και στην πιθανή ή επιβαλλόμενη παρέμβαση της Ε.ΦΙ.Π. με αφορμή τη δήλωση του προεδρεύοντος αντιπροέδρου του Παναθηναϊκού, Δημήτρη Γόντικα για τα επεισόδια στο Καραϊσκάκη.

Ο κ. Λένος καταδικάζει τα όσα έγιναν μετά το ματς του Σαββάτου, ωστόσο δεν μπορεί να επέμβει αφού δεν αποτελεί θεσμικό όργανο.

Αναλυτικά η δήλωση-απάντηση:

"Τα γεγονότα της 19-02-2011 αμέσως μετά την λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ, για το πρωτάθλημα Ελλάδας (Super League), που διεξήχθη στο Στάδιο Καραϊσκάκη, αποτελούν εκδηλώσεις των κρουσμάτων της ασύδοτης, απροκάλυπτης και ωμής βίας, σωματικής ή λεκτικής, που πυροδοτήθηκαν μετά τη λήξη του συγκεκριμένου ποδοσφαιρικού αγώνα.

Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος (ΕΦΙΠ) είναι αυτονόητο ότι, καταδικάζει τα ανωτέρω γεγονότα που «δηλητηριάζουν» το φίλαθλο πνεύμα και προβάλλουν αντιαθλητική συμπεριφορά, διαμορφώνοντας αντιαθλητικά ήθη, ειδικά στον τόσο ταλανιζόμενο – διαχρονικά – χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Στον παρόντα, όμως, χρόνο καθίσταται αδύνατη η όποια παρέμβαση της ΕΦΙΠ ως θεσμικού οργάνου για την έρευνα και επισκόπηση της συγκεκριμένης υπόθεσης ως προς τις άλλες παραμέτρους αυτής και την επιβολή πειθαρχικής ποινής στους εμπλεκόμενους καθότι, ειδικά για το ποδόσφαιρο, η αρμοδιότητα αυτή ανήκει αποκλειστικά στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ), όπως προβλέπεται ρητά από την διάταξη της παραγράφου 12 του άρθρου 29 Ν. 3479/2006, η οποία ορίζει ότι για τα ζητήματα του ποδοσφαίρου, αρμόδια είναι η ΕΠΟ.
Κατ’ ακολουθία των ανωτέρω, καθίσταται σαφές ότι η Επιτροπή μας (η ΕΦΙΠ) είναι αναρμόδια για κάθε παρέμβαση."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου