22 Φεβρουαρίου 2011

Στο σκαμνί Μαρινάκης και Ολυμπιακός !

Βρες τους σεκιουριτάδες! (ΦΩΤΟ)

Πειθαρχική δίωξη άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας στην ΠΑΕ Ολυμπιακός για ευρείας κλίμακας επεισόδια, καθώς επίσης στον πρόεδρο Βαγγέλη Μαρινάκη και το γενικό αρχηγό Τάσο Μητρόπουλο για τη συμπεριφορά τους στο ντέρμπι των «αιωνίων». Ο χαρακτηρισμός των επεισοδίων όχι ως εκτεταμένων, αλλά ως ευρείας κλίμακας συνεπάγεται τιμωρία της έδρας των «ερυθρολεύκων» για μία ή δύο αγωνιστικές. Διαβάστε αναλυτικά τι αναφέρει το κατηγορητήριο-κόλαφος.


Για τις δηλώσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη κατηγορείται ως συνυπεύθυνη και η ΠΑΕ Ολυμπιακός για δυσφήμιση του αθλήματος. Συγκεκριμένα, η πειθαρχική δίωξη που άσκησε ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας κ. Αντωνακάκης αναφέρει πως ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός εγκαλείται γιατί δεν τήρησε τους κανόνες του φιλάθλου πνεύματος και δεν συμμορφώθηκε με τους κανόνες, δεν προστάτευσε το κύρος του ποδοσφαίρου, αλλά το δυσφήμισε με ενέργειες και πράξεις που δημιουργούν αίσθημα απαξίωσης στους φιλάθλους.

Επίσης αναφέρεται πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης μετέβη στα αποδυτήρια και επιτέθηκε κατά ποδοσφαιριστών της αντιπάλου ομάδας και ιδιαίτερα κατά των Σισέ, Νίνη και Τζόρβα, λέγοντας στον τελευταίο ‘σας γ…’. Απευθυνόμενος στον Σισέ είπε ‘θα τα πούμε του χρόνου πάλι. Σήμερα σας π… και σας γ…’. Παράλληλα αναφέρονται οι δηλώσεις του κατά του Σισέ (‘αν θέλει να φύγει, να το κάνει χωρίς φούστες και μπλούζες’). Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός μπορεί να τιμωρηθεί από πρόστιμο (το πιθανότερο), μέχρι απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα.

Για τον Τάσο Μητρόπουλο η πειθαρχική δίωξη αναφέρει πως στη διάρκεια του αγώνα εξύβριζε τον Νίνη και μετά την επίτευξη του δεύτερου γκολ επιτέθηκε στον Λέτο και τον έσυρε από τη φανέλα. Επίσης σημειώνεται πως παρά τις επανειλημμένες συστάσεις δεν συμμορφώθηκε, αλλά και πως επέδειξε υβριστική συμπεριφορά κατά των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού κατά την αποχώρησή τους από το γήπεδο.

Όσο για το κατηγορητήριο κατά της ΠΑΕ Ολυμπιακός, αναφέρει πως οπαδοί του Ολυμπιακού δημιούργησαν στον εν γένει χώρο ευρείας κλίμακα επεισόδια για την καταστολή των οποίων χρειάστηκαν αυξημένα μέτρα. Επίσης αναφέρεται πως οπαδοί εισέβαλαν στο γήπεδο και επιτέθηκαν με πρωτοφανή αγριότητα και μανία στους Σιμάο, Σισέ , Καντέ, Τζόρβα, Ζιλμπέρτο, Νίνη και Γκοβού, τους οποίους ξυλοκόπησαν και τραυμάτισαν.

Η απολογία της πλευράς Ολυμπιακού αναμένεται την ερχόμενη Πέμπτη ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λίγκας και η απόφαση πιθανώς θα βγει αυθημερόν. Οι «ερυθρόλευκοι» διατηρούν το δικαίωμα να ασκήσουν έφεση, που θα εκδικαστεί από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου