28 Φεβρουαρίου 2011

Πρόστιμο 70 εκατ. ευρώ για στημένα παιχνίδια!


Πρωτοφανής απόφαση αστικού δικαστηρίου στη Βραζιλία! 

Υποχρεώνει την ομοσπονδία ποδοσφαίρου της χώρας και τον πρώην διαιτητή Έντιλσον Περέιρα ντε Καρβάλιο να καταβάλουν ως πρόστιμο 70 εκατ. ευρώ για το απίστευτο σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια το 2005. 

Τότε το περιοδικό «Veja» είχε αποκαλύψει ότι ο ρέφερι, δρώντας ως όργανο της διαβόητης «Mafia do Apito», είχε βοηθήσει στο να έρθουν προκαθορισμένα αποτελέσματα σε 11 ματς. 

Μετά τα όσα βγήκαν στην επιφάνεια, η Κορίνθιανς πήρε τον τίτλο εκείνη τη χρονιά, αφού τα παιχνίδια που είχε χάσει από τα σφαλτσοσφυρίγματα επαναλήφθηκαν, τα κέρδισε και κατέκτησε το πρωτάθλημα. Ο Περέιρα τότε αποδέχτηκε την ενοχή του και η υπόθεση μετά από σχεδόν έξι χρόνια, έφτασε στην αστική Δικαιοσύνη. Ο δικαστής έλαβε την απόφαση, βασιζόμενος στους νόμους περί προστασίας των καταναλωτών, ενώ θεώρησε συνυπεύθυνη και την ομοσπονδία ποδοσφαίρου της χώρας, η οποία με τις πράξεις και τις παραλείψεις της, δεν κατάφερε να αποτρέψει το σκάνδαλο. 

Το μόνο που δεν αποσαφηνίστηκε, είναι πως ο διεφθαρμένος διαιτητής και η ομοσπονδία θα μοιραστούν το ποσό που πρέπει να πληρώσουν. Θεωρείται πάντως, δεδομένο, πως θα υπάρξει έφεση από τους εμπλεκόμενους. 

Το The Associated Press -που μεταδίδει την είδηση- αναφέρει ότι παρά τις προσπάθειες που έγιναν, δεν ήταν δυνατό να υπάρξει επικοινωνία με τον Καρβάλιο ή τον δικηγόρο του προκειμένου να κάνουν κάποιο σχόλιο πάνω στην απόφαση του δικαστηρίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου