27 Φεβρουαρίου 2011

"Είμαι ενθουσιασμένος με τον Ολυμπιακό"

Σε μία συνέντευξη που αναλύει την εμπειρία του στην Ελλάδα, και όχι μόνο, ο Φρανσουά Μονδεστό δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος και ενθουσιασμένος από τις συνθήκες εργασίας στο μεγάλο λιμάνι.
Ο 32χρονος άσος του Ολυμπιακού μίλησε στο "footmercato" και δήλωσε πως νιώθει απόλυτα ικανοποιημένος και ενθουσιασμένος από τις συνθήκες εργασίας που έχει βρει στην χώρα μας, προτρέποντας και άλλους συμπατριώτες του να έρθουν να αγωνιστούν στο Ελληνικό πρωτάθλημα, καθώς θεωρεί ότι υπάρχει ποιότητα και υψηλό επίπεδο. 



Επίσης απάντησε και στις διαμαρτυρίες του Παναθηναϊκού, διότι θεωρεί πως είναι υπερβολικές, προσθέτοντας ότι στο παιχνίδι του πρώτου γύρου και οι "ερυθρόλευκοι" είχαν αδικηθεί αλλά δεν έκαναν έτσι.

Αναφορικά με το ντέρμπι ανέφερε: "Ήταν ένα φοβερό φοβερό συναίσθημα. Η ατμόσφαιρα ήταν έντονη, ενώ είχαμε τρομερή πίεση. Καταφέραμε να κερδίσουμε. Είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι της χρονιάς για τον Ολυμπιακό. Το ντέρμπι είναι πολύ σημαντικό στην Ελλάδα, είναι μέρος της κουλτούρας εδώ", ενώ αναφερόμενος στην  διαιτησία, τόνισε:

"Έγινε ένα διαιτητικό λάθος στην ακύρωση του γκολ του Παναθηναϊκού. Όμως τα λάθη είναι ανθρώπινα. Σε όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα γίνονται λάθη. Και εμείς χάσαμε στον α΄γύρο από λάθος του διαιτητή, αλλά δεν είχαμε τέτοια πολεμική αντίδραση".

όσο αφορά τα γεγονότα που γίνανε μετά το τέλος του ντέρμπι, ο Γάλλος είπε: "Ξέρω ότι ο κόσμος μας μπήκε στο γήπεδο να πανηγυρίσει, αλλά δεν γνωρίζω τι ακριβός συνέβη με τους παίκτες του Παναθηναϊκού. αν επιτέθηκαν στον Σισέ, είναι σίγουρα λάθος. Αυτό δεν έπρεπε να συμβεί. Ελπίζω ο Σισέ να μείνει στην Ελλάδα και την επόμενη σεζόν. Για το πρωτάθλημα, είναι καλύτερο να υπάρχουν παίκτες με ποιότητα".

Για την ατμόσφαιρα που δημιουργεί που επικρατεί στο "καραισκάκης" τόνισε: "έπαιξα και στην Ιταλία, όμως το κοινό εδώ είναι εξίσου παθιασμένο. Το ντέρμπι είναι μια πολύ καλή εμπειρία. Αξέχαστη για έναν παίκτη είτε του Ολυμπιακού είτε του Παναθηναϊκου. Ο πρόεδρος του ολυμπιακού αγωνίζεται από την αρχή της χρονιάς για να περιορίσει τη βία. Οι οπαδοί μας δεν είχαν προβλήματα στα εκτός έδρας ματς".

Αναφερόμενος στις εντυπώσεις που έχει αποκομίσει από τον Ολυμπιακό είπε: "Με υποδέχτηκαν με πολύ όμορφο τρόπο. Ήρθα σε έναν πολύ οργανωμένο σύλλογο. Γρήγορα κατάλαβα ότι πρόκειται για μία σπουδαία ομάδα. Δυστυχώς, αυτό δεν γίνετε κατανοητό εκτός των συνόρων. Σταδιακά, προσαρμόζομαι εδώ με την οικογένεια μου και έχω την τύχη να παίζω για τον τίτλο. Αν όλα πάνε καλά θα παίξω και στο Champions League.

Ο Ολυμπιακός είναι το πιο επιτυχημένο κλαμπ στην Ελλάδα. Η οργάνωση που βρήκα εδώ με εξέπληξε. Ακόμα και όταν έπαιξα κόντρα στον Ολυμπιακό, σαν παίκτης της Μονακό, δεν είχα συναντήσει εγκαταστάσεις σαν αυτές που υπάρχουν τώρα. Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να αναπτυχθεί η ομάδα. Πόσο μάλλον σε μια πόλη όπως η Αθήνα, με όμορφο καιρό και πολύ ευχάριστο κόσμο"

Για τη δυναμικότητα του πρωταθλήματος επισήμανε: "Ο Ολυμπιακός η ο Παναθηναϊκός κατακτούν το πρωτάθλημα σχεδόν κάθε χρόνο. Υπάρχουν μεγάλες διαφορές με τις υπόλοιπες ομάδες, είναι η αλήθεια. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι εύκολο να κερδίζεις τους υπόλοιπους. Μου θυμίζει το  Coupe de France (Κύπελλο Γαλλίας), όπου μπορείς να συναντήσεις μικρότερες ομάδες, αλλά που έχουν μεγάλο κίνητρο. Πρέπει να είσαι συνέχεια προσεκτικός και να σέβαισε τον αντίπαλο".

Ο Μονδεστό ρωτήθηκε για τις προτάσεις που είχε το καλοκαίρι: "Η αλήθεια είναι πώς δεν υπήρχαν επαφές με την Μαρσέιγ, παρ' ότι ο Ντιντιέ Ντεσάμπ με εκτιμά σαν παίκτη και αυτό το σέβομαι. είχα επαφές με την Σεντ Ετιέν και την ευκαιρία να πάω εκεί. Μίλησα με τη διοίκηση και με τον προπονητή. Όμως ήρθε ο Ολυμπιακός και ο πρόεδρος με έπεισε έτσι όπως μου μίλησε. Θα έχω την ευκαιρία να επιστρέψω στη Ligue 1, αλλά ήθελα την εμπειρία του εξωτερικού".

Ο Γάλλος ξεκαθάρισε ότι το μέλλον του συνδέεται με τον Ολυμπιακό: "Θα προσπαθήσω να πάρω τίτλους εδώ και να το απολαύσω. Μετά βλέπουμε. Θέλω να λέω την αλήθεια. Λειτουργώ με το συναίσθημα. Αν ακόμα υπάρχει αυτό που υπάρχει με τον Ολυμπιακό, θέλω να μείνω και να κλείσω την καριέρα μου εδώ. Είμαι πολύ καλά εδώ που βρίσκομαι".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου