28 Φεβρουαρίου 2011

Πιλάβιος: "Να γίνουμε πιο αυστηροί"!

Ο Σοφοκλής Πιλάβιος μετά το πέρας της συνεδρίασης της ΕΠΟ δεν θέλησε να δώσει συνέχεια στην κόντρα Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού, αλλά έκανε μομφή στον τρόπο λειτουργίας της Superleague. 

"Πρέπει να γίνει πιο αυστηρός και πιο κατανοητός ο πειθαρχικός κώδικας" υπογράμμισε.


Ακόμη μίλησε για την οριστική κατάργηση των βεγγαλικών και των κροτίδων, αλλά και την προσοχή της αρχής στα λεγόμενα "ύποπτα παιχνίδια".

Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις του Πιλάβιου:

"Σήμερα έγινε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ για τα θέματα της περασμένης βδομάδας, αλλά και συνολικά για το φαινόμενο της βίας που αντιμετωπίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πάνω σε αυτό πήρε ορισμένες αποφάσεις.

Μια από τις πρώτες αποφάσεις είναι ότι ενδεχομένως θα χρειαστεί κάποια άρθρα του πειθαρχικού κώδικα να γίνονται πιο αυστηρά. Επιδίωξη μας είναι να καταργηθούν οι κροτίδες και τα βεγγαλικά μια για πάντα. Χρειαζόμαστε και τη συνδρομή της Πολιτείας, με την οποία πρέπει να συνεργαστούμε για την αλλαγή του αθλητικού νομοσχεδίου.

Επίσης είμαστε κάθετοι στην αναγωγή σε κακούργημα του θέματος του στοιχήματος, των λεγόμενων ύποπτων παιχνιδιών. Συζητήσαμε πολιτικά και το ζήτημα των 5 διαιτητών, στον θεσμό της ΕΠΟ, δηλαδή το κύπελλο. Θα δούμε σε ποια φάση θα ενταχθούν. Ακόμη είμαστε σε συζητήσεις για τις λεπτομέρειες.

Η πρόταση μου είναι να κωδικοποιηθεί η αθλητική νομοθεσία, έτσι ώστε να γίνει πιο κατανοητή και να μην υπάρχουν υπερκαλύψεις ποινών και διατάξεων. Αν τώρα για να διασφαλίσουμε το ενιαίο των κρίσεων απαιτείται η κατάργηση ορισμένων πειθαρχικών επιτροπών, τότε θα το κάνουμε κι αυτό" δήλωσε.

Για την παρέμβαση του Μισέλ Πλατινί τόνισε: "Δεν είναι τοποτηρητής του ελληνικού ποδοσφαίρου. Κανείς δεν είναι... τιμωρός. Θα ζητήσουμε, όμως, ότι συνδρομή μπορούμε να λάβουμε από το εξωτερικό που θα φανεί -λόγω εμπειρίας- χρήσιμη".  Και πρόσθεσε: "Θέλουμε να πάρουμε ότι μπορούμε από την ΟΥΕΦΑ". 

Όσο για τη Superleague υπογράμμισε: "Φυσικά τους είπαμε ότι πρέπει να επανεξετάσουν το πως λειιτουργούν". 
 

Τέλος ο Σοφοκλής Πιλάβιος δεν θέλησε να ανεβάσει κι άλλο τους τόνους σε ότι αφορά την κόντρα του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό, αλλά αντίθετα δήλωσε ότι "υπήρχαν αντεγκλήσεις, αλλά νομίζω ότι στο τέλος έφυγαν όλοι ήρεμοι".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου