26 Φεβρουαρίου 2011

Τουλάχιστον, αυτή η ΑΕΚ αξίζει χειροκρότημα!

Τουλάχιστον, αυτή η ΑΕΚ αξίζει χειροκρότημα!
















Ιστορική πρόκριση στους «8» του Challenge Cup πέτυχε η ομάδα Χάντμπολ της ΑΕΚ!Οι «κιτρινόμαυροι» επικράτησαν στα πέναλτι της Σπόρτινγκ Λισαβόνας και πήραν το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης! 



Οι παίκτες του Γιάννη Αρβανίτη κατάφεραν να ισοφαρίσουν το σκορ του πρώτου ματς (27-23), με την κανονική διάρκεια του αγώνα να λήγει 27-23.

Το ματς πήγε στα πέναλτι, όπου η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει μία ιστορική πρόκριση, στέλνοντας στους… 7 ουρανούς τους φιλάθλους της ομάδας!


Μεγάλη νίκη πέτυχε η ΑΕΚ στο κλειστό της Ζωφριάς. 64-60, κόντρα στο Περιστέρι για την 19η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ των ανδρών, κάνοντας ένα σημαντικό βήμα για την παραμονή της στην κατηγορία. Η «Ένωση» έδειξε να θέλει περισσότερο τη νίκη, την οποία τελικά πήρε και σε συνδυασμό με την ήττα του Ηλυσιακού από τον Πανιώνιο βρίσκεται πλέον σε θέση ισχύος σε σχέση με τους Ιλισιώτες.

Το τρίτο δεκάλεπτο αποδείχθηκε καθοριστικό για τους «κιτρινόμαυρους» όπου και «έχτισαν» διψήφια διαφορά αποκτώντας μαζί και το απαιτούμενο ψυχολογικό αβαντάζ. Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν στο τέλος, ωστόσο οι παίκτες του Άγγελου Κορωνιού δεν έχασαν την ψυχραιμία τους παίρνοντας δύο πολύτιμους βαθμούς.

Ντικούδης και Μάντιτς οι κορυφαίοι για την ΑΕΚ, Βαγγέλης Μάντζαρης και Σκοτ για το Περιστέρι.

Δυνατά μπήκαν και οι δύο ομάδες στο παρκέ του κλειστού της Ζωφριάς. Το Περιστέρι άνοιξε το σκορ με βολές του Βρκιτς, με τον Ντικούδη να απαντά και να κάνει το 4-2. Ο Μοτσνίκ ανέλαβε δράση για τους φιλοξενούμενους που ξαναπέρασαν μπροστά (4-7). Διαρκής εναλλαγή στο σκορ ακολούθησε με τις δύο ομάδες να ισορροπούν σε όλες σχεδόν τις κατηγορίες (ριμπάουντ, λάθη, ασίστ). Σε υψηλό σκορ πήγε η πρώτη περίοδος και τους «κιτρινόμαυρους» να διατηρούν βραχεία κεφαλή (24-21).

Όσο γεμάτο ήταν επιθετικά το πρώτο δεκάλεπτο τόσο απογοητευτικό εξελίχθηκε το δεύτερο. Πιο σφιχτές άμυνες, εκατέρωθεν λάθη αλλά και αστοχία οδήγησαν σε μία φτωχή περίοδο, όπου οι γηπεδούχοι πέτυχαν εννέα πόντους και οι φιλοξενούμενοι 5! Το Περιστέρι χρειάστηκε σχεδόν 3’30’’ για να βρει το δρόμο για το καλάθι, ενώ από την άλλη η ΑΕΚ κατάφερε με δύο τρίποντα του αρχηγού της, Μάκη Νικολαΐδη να φτάσει στο +9 (30-21). Μείωσαν με καλάθι και φάουλ το Σκοτ οι Περιστεριώτες. Ο Βρκιτς διαμόρφωσε το 33-26 με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.

Η δυστοκία της δεύτερης περιόδου δεν είχε συνέχεια στο δεύτερο μέρος. Η ΑΕΚ μπήκε αποφασισμένη στο παιχνίδι και με πρωταγωνιστή τους Μάντιτς και Ντικούδη άρχισε να «χτίζει» μια διαφορά η οποία έφτασε και στους 11 πόντους σε αρκετά σημείου του δεκαλέπτου. Νικήτρια στην μάχη των ριμπάουντ η «Ένωση» κατάφερε να ολοκληρώσει 30’ λεπτά παιχνιδιού έχοντας προβάδισμα εννέα πόντων (53-44).

Το Περιστέρι με Πέτρουλα και Παπανικολάου μείωσε γρήγορα στους πέντε (53-48) αναγκάζοντας τον Κορωνιό να καλέσει τάιμ άουτ, ενώ λίγο αργότερο ήρθαν και άλλα δυσάρεστα για τον τεχνικό της «Ένωσης» όταν ο Κοχαντάρεβιτς χρεώθηκε με το τέταρτό του φάουλ. Ροκάνισαν κι άλλο τη διαφορά οι φιλοξενούμενοι ενώ ο Βαγγέλης Μάντζαρης μείωσε στο καλάθι 1’20’’ πριν τη λήξη (59-57). Στο τέλος οι γηπεδούχοι ήταν πιο ψύχραιμοι και κατάφεραν να πάρουν μια πολύτιμη νίκη με 64-60.

Τα δεκάλεπτα: 24-21, 33-26, 53-44, 64-60

ΑΕΚ (Άγγελος Κορωνιός): Καστλ 4, Κοχαντάρεβιτς 6, Νικολαΐδης 15 (3), Παπανικολάου 3 (1), Χαρτ, Ντικούδης 16 (7 ριμπάουντ), Δορκοφίκης 4, Αντωνάκης, Καλλινικίδης 2, Κάρι, Μάντιτς 13 (2), Μπόιντ 1.

Περιστέρι (Αργύρης Πεδουλάκης): Β. Μάντζαρης 7 (8 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Γούντγουορντ, Ψαρόπουλος, Δ. Παπανικολάου 6, Α. Μάντζαρης 4, Σκοτ 13 ( 7 ριμπάουντ), Τσιάκος 2, Πέτρουλας 4, Βρκιτς 11 (1), Λούμπι 10, Μαρίνος, Μότσνικ 3.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου