28 Φεβρουαρίου 2011

Συγκρούσεις αστυνομίας - οπαδών στην Κύπρο

Συγκρούσεις αστυνομίας - οπαδών στην ΚύπροΜεγάλης έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα Ανόρθωση-Ομόνοια, όταν 500 οπαδοί της Ομόνοιας επιχείρησαν να εισέλθουν στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο και συνεπλάκησαν με την Αστυνομία, που έλαβε την απόφαση να προχωρήσει σε χρήση δακρυγόνων για να τους απωθήσει. 


Η κατάσταση που ακολούθησε ήταν δραματική, καθώς η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική και εντός αγωνιστικού χώρου, με συνέπεια το παιχνίδι να διακοπεί προσωρινά πριν από την συμπλήρωση του 2ου λεπτού, και όλοι οι ποδοσφαιριστές και τα τεχνικά επιτελεία των δύο ομάδων να αποχωρήσουν προς τα αποδυτήρια καθώς ήταν ανθρωπίνως αδύνατο να συνεχίσουν υπό αυτές τις συνθήκες.

Οι συμπλοκές συνεχίστηκαν για μισή περίπου ώρα, και ο αγώνας διακόπηκε για περίπου 45 λεπτά. Στο χώρο έξω από τη Νότια Κερκίδα του «Αντώνης Παπαδόπουλος», έγινε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων, από την ΜΜΑΔ, που δέχτηκε βόμβες μολότοφ και πέτρες. Από τα δακρυγόνα αρκετοί φίλαθλοι και κάτοικοι της περιοχής παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα και μετέβησαν στο Νοσοκομείο για περίθαλψη. Η Αστυνομία προέβη σε περισσότερες από 30 συλλήψεις.

Ο διαιτητής Δημήτρης Χρυσοστόμου, και οι ιθύνοντες των δύο ομάδων, ήταν σε συνεχείς διαβουλεύσεις με την Αστυνομία, και αφού έλαβαν διαβεβαιώσεις για ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα, οι παίκτες επανήλθαν στο γήπεδο. Κατά συνέπεια, ένας αγώνας που ήταν προγραμματισμένος για έναρξη στις 15:30, στην ουσία ξεκίνησε στις 16:15.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου