28 Φεβρουαρίου 2011

Κουτσομπόλα:O βασιλιάς ...της ζούγκλας και οι μνηστήρες!

Σας είχα προειδοποιήσει πριν από αρκετό καιρό ότι τα πράγματα θα γίνονταν επικίνδυνα στη ζούγκλα. Αν δεν ηρεμήσουν τα ζώα είναι θέμα χρόνου να γίνουν ακόμη χειρότερα. Υπάρχει έντονη ανησυχία και εκφράζονται φόβοι για το τι θα ακολουθήσει. Η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι εξαιρετικά κρίσιμη...Υπάρχουν κάποια ζώα που προσπαθούν να προλάβουν τις δυσάρεστες εξελίξεις. Να βάλουν φρένο στον εμφύλιο που έχει ξεσπάσει στο ζωϊκό βασίλειο. Πρωταγωνιστούν στην ιστορία που θα σας διηγηθώ. Είμαι ο αετός και κατά τη διάρκεια της τελευταίας πτήσης μου ανακάλυψα σημαντικά στοιχεία για τις πρόσφατες συναντήσεις του λέλεκα… 



Τα τρία ζώα λοιπόν, που θεσμικά εποπτεύουν όλα τα υπόλοιπα, κάλεσαν τον λέλεκα μετά τα όσα έγιναν στην πιο σημαντική μάχη της ζούγκλας που επιβεβαίωσαν πλήρως την ονομασία της. Το ένα ζώο που είναι επικεφαλής των άλλων δύο θεωρείται το πιο πολιτισμένο… Το δεύτερο ασχολείται επιπλέον με τα ταξίδια και τις διακοπές.

Το τρίτο γενικώς… είναι υποχρεωμένο να ακολουθεί το γράμμα… των νόμων. Ο λέλεκας έχει αναπτύξει πολύ καλή σχέση μαζί τους. Τον στηρίζουν και τον αντιμετωπίζουν με συμπάθεια. Όμως αυτή την φορά αγρίεψαν. Γυάλισε το μάτι τους και του απαίτησαν να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα στη ζούγκλα και να μην επαναληφθούν οι θλιβερές εικόνες της τελευταίας σημαντικής μάχης.


Τα τρία ζώα έπιασαν τον λέλεκα από τον λαιμό και του είπαν: «Βρες οπωσδήποτε λύση. Αλλιώς θα αναγκαστούμε να κάνουμε σημαντικές παρεμβάσεις… Υπάρχουν τόσα ανοικτά μέτωπα στη ζούγκλα… Δεν μπορούμε να ασχολούμαστε συνεχώς με τις μάχες που γίνονται μεταξύ των ομάδων των ζώων…». Ωστόσο δεν είχαν πει ακόμα την τελευταία τους κουβέντα.

Αντιθέτως στην συνέχεια αποκάλυψαν τις πραγματικές σκέψεις τους για τα μέτρα που θα πάρουν αν η κατάσταση στη ζούγκλα δεν διορθωθεί άμεσα. Του ξεκαθάρισαν ότι θα παρακάμψουν το δικαίωμα της αυτοδιοίκησης. Θα επιβάλλουν ποινές στα ζώα και τις ομάδες τους και δεν αποκλείεται να τους στερήσουν την συμμετοχή σε μάχες που γίνονται εκτός της ζούγκλας. Σε μέρη ξένα… μακρινά…

O λόγος του βασιλιά και οι μνηστήρεςΤα τρία ζώα δεν μπορούσαν να ηρεμήσουν στη συζήτησή τους με τον λέλεκα. Ήταν διαρκώς εκνευρισμένα. Τον ρώτησαν πως είναι δυνατόν να τιμωρούνται παραδειγματικά τα ζώα και οι ομάδες τους στις ξένες ζούγκλες και στη δική μας να προσποιούνται όλοι ότι είναι κουφοί και τυφλοί. Σε αυτό το σημείο, εγώ ο αετός, ήθελα να μιλήσω αλλά προτίμησα να τους αφήσω στην ησυχία τους γιατί υπήρχε ένταση.

Ο λέλεκας προσπάθησε να αμυνθεί απαντώντας: «Δεν μπορώ να αποφασίζω μόνος μου. Ούτε να περάσω όλες τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν γιατί δεν ελέγχω όλα τα ζώα που βρίσκονται στην φωλιά μου…». Έχει δίκιο αλλά αυτό είτε δεν το ξέρουν είτε δεν μπορούν να το δεχθούν τα τρία ζώα τα οποία άρπαξαν την ευκαιρία και θύμισαν στον λέλεκα τα προβλήματα που έχουν κάποια ζώα της φωλιάς του με τις δικαστικές αρχές της ζούγκλας. Νυν και πρώην…Με τον τρόπο τους ουσιαστικά του είπαν: «Πες στα άλλα ζώα να μην το παίζουν μάγκες γιατί αν χρειαστεί… υπάρχει και άλλος τρόπος να τα καθαρίσουμε…». Ο λέλεκας τους είπε θα ζητήσει βοήθεια από τον αρχηγό της ξένης ζούγκλας στην οποία γεωγραφικά ανήκει...

Ο λέλεκας όμως έχει και άλλα προβλήματα. Όταν πετούσα πάνω από τη ζούγκλα είδα και άκουσα και άλλα σημαντικά πράγματα που τον αφορούν. Ο ελέφαντας εμφανίζεται προβληματισμένος που τιμωρήθηκε το μαύρο πουλί, μετά τη σημαντική μάχη της ομάδας των ζώων του με την πιο εχθρική προς αυτή στη ζούγκλα. Μάλιστα έχει αρχίσει να μην βλέπει με καλό μάτι την παρουσία του λέλεκα στη φωλιά του.

Ήδη ακούγονται τα ονόματα δύο υποψηφίων για την αντικατάστασή του που ενδεχομένως υποστηριχθούν από τον ελέφαντα στις αρχαιρεσίες που θα γίνουν την επόμενη χρονιά. Τα συγκεκριμένα ζώα ευελπιστούσαν να αναλάβουν τον έλεγχο της μεγάλης φωλιάς μόλις αποσύρθηκε η νυχτερίδα αλλά ο λέλεκας τους πήρε τη θέση με συνοπτικές διαδικασίες χωρίς να προλάβουν να αντιδράσουν.

Υπάρχει όμως και ένα υποψήφιο ζώο που κινείται αθόρυβα. Ο ελέφαντας το βοήθησε να συνδεθεί με αιώνιους όρκους πίστης με ένα άλλο θηλυκό ζώο. Αν ο ελέφαντας αποφασίσει τελικά να βγει από την μέση ο λέλεκας, θα στηρίξει όσο περισσότερο μπορεί τον φίλο του.


Υ.Γ Ξερω,δεν ειναι ευκολο.Σε κάποιους θα φανεί,αλλά δεν είναι... (Έκτος και αν...βάλετε κάτω ακόμα και τις λέξεις.)Οποιος κατάλαβε,κατάλαβε...

Κουτσομπόλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου