26 Φεβρουαρίου 2011

Καλύτερος "Έλληνας" ο Ολυμπιακός! Οι αριθμοί μιλούν...


Στην  κατάταξη της ECI ο Ολυμπιακός είναι πρώτος από όλες τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες και βρίσκεται στην 38η θέση στην Ευρώπη, με τον Παναθηναϊκό να ακολουθεί πιο κάτω, αφού είναι 46ος.

Η  εφετινή χρονιά του Ολυμπιακού μπορεί να μην ήταν η ιδανική, λόγω του αποκλεισμού από την Ευρώπη αρκετά νωρίς, αλλά η πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα συγκεντρώνει πολλούς πόντους.


Στην 38η θέση της ευρωπαϊκής κατάταξης ECI (Euro Club Index) βρίσκεται ο Ολυμπιακός σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις. Στην 46η θέση ο Παναθηναϊκός, πολύ πίσω ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Άρης.



Η ECI (Euro Club Index) έχει δημιουργήσει μία κατάταξη η οποία προσμετράει τα αποτελέσματα των συλλόγων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά και την πορεία τους τόσο στο πρωτάθλημα, όσο και στο εγχώριο Κύπελλο.


Σύμφωνα λοιπόν με αυτήν, πρώτη ομάδα στην Ευρώπη είναι η Μπαρτσελόνα με 4.082 βαθμούς, στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Ρεάλ Μαδρίτης με 3.918 πόντους. Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (3η), η Τσέλσι (4η), η Πόρτο (5η), η Άρσεναλ (6η), η Ίντερ (7η), η Μπάγερν Μονάχου (8η), η Τότεναμ (9η) και η Μαρσέιγ (10η).


Ο  Ολυμπιακός είναι 38ος με 2.746 βαθμούς, ενώ ο Παναθηναϊκός είναι 46ος με 2.699 πόντους. Η κατάταξη αυτή ανανεώνεται κάθε εβδομάδα και η ενημέρωση είναι συνεχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου