28 Φεβρουαρίου 2011

«Κερδίσαμε ένα βαθμό, δεν χάσαμε δύο»!

Την άποψή του ότι η ισοπαλία ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα στην αναμέτρηση της Skoda Ξάνθης με τον Ηρακλή, παρά το γεγονός ότι ισοφαρίστηκε στο τέλος εξέφρασε ο Σπύρος Βρονταράς. Ο Έλληνας τερματοφύλακας τόνισε επίσης πως με επτά βαθμούς ακόμα η ομάδα του θα καταφέρει να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Αναλυτικότερα όσα δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της ακριτικής ομάδας ο 27χρονος πορτιέρο:
 


Η Skoda Ξάνθη στο παιχνίδι του Καυταντζογλείου με τον Ηρακλή κέρδισε ένα βαθμό ή έχασε δύο;
«Πιστεύω ότι με την εμφάνισή μας περισσότερο κερδίσαμε ένα βαθμό παρά χάσαμε δύο, έστω κι αν ισοφαριστήκαμε στο τέλος. Ο πόντος πιστεύω ότι αντικατοπτρίζει δίκαια την εικόνα και του αγώνα».

Με τους 29 βαθμούς μπορεί η ξανθιώτικη ομάδα να αισθάνεται ασφάλεια;
«Ασφάλεια δεν μπορείς να νιώθεις ποτέ αν δεν τελειώσει το πρωτάθλημα. Η θέση μας είναι σχετικά καλή αλλά τα επόμενα παιχνίδια πιστεύω πως θα μας δώσουν την ψηλότερη θέση που επιδιώκουμε».

Ακολουθούν τα παιχνίδια με Κέρκυρα, Πανσερραϊκό και Αστέρα Τρίπολης. Τι μπορεί να περιμένει ο κόσμος της ομάδας σ’ αυτά;
«Το καλύτερο δυνατό. Σε κάθε αναμέτρηση θα παλέψουμε για τη νίκη και νομίζω ότι οι 7 βαθμοί είναι κάτι εφικτό σαν στόχος».

Πόσο δύσκολο είναι το παιχνίδι της ερχόμενης αγωνιστικής με την Κέρκυρα;
«Είναι σημαδιακό για την ασφάλεια που αναφέραμε προηγουμένως. Θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω παιχνίδι – «κλειδί» για να ξεφύγουμε από τις θέσεις που βρίσκονται πιο κάτω στην βαθμολογία. Είναι μία κρίσιμη αναμέτρηση και θέλουμε την βοήθεια του κόσμου μας. Ελπίζουμε το Σάββατο να ξεπεράσουμε το φράγμα των 30 βαθμών και να ξεφύγουμε».

Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από την Skoda Ξάνθη τους οκτώ μήνες που βρίσκεσαι στο ρόστερ της;
«Οι καλύτερες. Η Skoda Ξάνθη είναι κάτι διαφορετικό για μένα, άλλο επίπεδο. Είναι από τις πιο οργανωμένες της Ελλάδας και παρά τις μέτριες σαιζόν τελευταία, το μέλλον είναι μπροστά της».

Μίκαελ Γκσπούρνινγκ και Σωτήρης Λυμπερόπουλος είναι οι δύο τερματοφύλακες της ομάδας που έχουν «μοιραστεί» τον χρόνο συμμετοχής κάτω από τα δοκάρια. Πως αισθάνεσαι εσύ γι’ αυτό;
«Πιστεύω ότι είναι αρκετά δίκαιο αν αναλογιστεί κανείς το επίπεδο τους αλλά και το πόσο δουλεύουν στις προπονήσεις. Θεωρώ πως η Skoda Ξάνθη έχει την καλύτερη δυάδα τερματοφυλάκων στην Ελλάδα».

Είναι «ψυχοφθόρο» να περιμένει ένας ποδοσφαιριστής την δική του ευκαιρία; Πόσο μπορεί να τον επηρεάσει αυτό και τι μπορεί να κάνει μέχρι να έρθει η στιγμή του;
«Αυτό που μπορεί να κάνει ένας τερματοφύλακας όταν δεν αγωνίζεται είναι υπομονή και να συνεχίσει να δουλεύει. Έτσι είναι η θέση του τερματοφύλακα άλλωστε. Δύσκολη και υπομονετική. Είναι λίγες οι ευκαιρίες και μέχρι να έρθουν χρειάζεται δουλειά».

Ποιον παίκτη θαύμαζες ποδοσφαιρικά όταν ήσουν μικρός και πιο πιστεύεις ότι είναι το βασικό πλεονέκτημα που πρέπει να έχει ένας τερματοφύλακας;
«Δεν είχα είδωλο τερματοφύλακα, μου άρεσε περισσότερο η προσωπικότητα και το στυλ του Ρομπέρτο Μπάτζιο. Πιστεύω πως σημαντικότερο προσόν για έναν τερματοφύλακα είναι η καλή τεχνική».

Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σου;
«Ταυτίζονται με τις ομαδικές. Να βοηθήσω την Skoda Ξάνθη και να αναδειχθώ μέσα από την συλλογική δουλειά».

Εμπειρία από όλα τα επαγγελματικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου της χώρας μας. Όλες με τον Πανθρακικό. Έχεις 4 συμμετοχές στην Γ! Εθνική, 40 στην Β! και 22 στην Superleague. Που «πονάει» περισσότερο το ελληνικό ποδόσφαιρο;
«Στην παιδεία και τη νοοτροπία του Έλληνα. Η κοινωνία «καθρεφτίζεται» στο ποδόσφαιρο όπου παρατηρούνται τα ίδια προβλήματα. Σαν νοοτροπία είμαστε πολλά χρόνια πίσω κι αυτή νομίζω πως είναι η άποψη που κυριαρχεί στον περισσότερο κόσμο. Το θέμα είναι πως θα αλλάξει...»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου