2 Μαρτίου 2011

Ανοιχτοί ...λογαριασμοί! ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 0-0



Δοκάρια οι γηπεδούχοι με τον Ντιοπ (34', 81') αποβολές οι φιλοξενούμενοι με Λίνο ((74') Ιβιτς (77') και το ισόπαλο 0-0 κρίνεται δίκαιο για τους δύο "δικέφαλους". Πλέον, οι ανοικτοί λογαριασμοί μετατίθενται για την "καυτή" από κάθε άποψη ρεβάνς στην Τούμπα σε 15 μέρες.


Ανοιχτούς λογαριασμούς άφησαν για τον επαναληπτικό της Τούμπας, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ μετά το 0-0 στο Ολυμπιακό στάδιο.

Οι γηπεδούχοι που είχαν δύο δοκάρια (οριζόντια) με ισάριθμες κεφαλιές του Ντιόπ (34', 81') δεν εκμεταλλεύθηκαν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα μετά τις αποβολές του Λίνο (74') και Ιβιτς (77'), γεγονός που προκάλεσε τον θυμό των φιλοξενούμενων προς τον κ. Σιδηρόπουλο.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Το πρώτο 10λεπτο ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να έχουν την εδαφική πρωτοβουλία και με την παρότρυνση των χιλιάδων οπαδών τους, πίεζαν κυρίως από τα δεξιά με αποδέκτη τον Μπερνς για να φτάσουν μέσα στην περιοχή των αντιπάλων τους.

Η αποτελεσματική αμυντική λειτουργία του ΠΑΟΚ. ήταν το πρώτο χαρακτηριστικό του "Δικέφαλου του Βορρά" που σε παθητικό ρόλο αρχικά, κατάφερε και ισορρόπησε τον ρυθμό από το 15' και μετά. Μάλιστα, στο 16' ο Κουτσιανικούλης "έστρωσε" στον Μουσλίμοβιτς, ο οποίος απέφυγε έναν αντίπαλο και με δυνατό σουτ απείλησε τον Σάχα.

Οι δυνατές μονομαχίες ξεκίνησαν στο ματς κυρίως και στην ολισθηρότητα του αγωνιστικού χώρου, με τους δύο προπονητές να είναι συνεχώς όρθιοι και να δίνουν οδηγίες στους παίκτες τους.

Η "Ενωση" ισοφάρισε τις ευκαιρίες στο ματς με τον ίδιο τρόπο των φιλοξενούμενων, όταν μετά από λάθος της άμυνας του ΠΑΟΚ, ο Λυμπερόπουλος βρέθηκε σε θέση βολής στο 25' αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.


Εξι λεπτά αργότερα και ενώ ο ΠΑΟΚ είχε "ανοίξει" το παιχνίδι του ο Πάμπλο Γκαρσία έχασε την μπάλα στην μεσαία γραμμή και ο Μπαχά σούταρε βιαστικά μακριά από την περιοχή με την μπάλα να περνάει άουτ και την εξέδρα δευτερόλεπτα μετά να φωνάζει ως αντίδραση για την βιαστική απόφαση του Ισπανού να σουτάρει, το όνομα του Μπλάνκο.

Η καλύτερη ευκαιρία των γηπεδούχων που "άγγιξαν" το γκολ, ήρθε από στημένη φάση. Ο Σκόκο εκτέλεσε ένα κόρνερ στο 34' και ο Ντιόπ νίκησε στον αέρα τον Ιβιτς αλλά η κεφαλιά του σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι με τον Λίνο να απομακρύνει στην συνέχεια.

Ο Χάβος ανήσυχος στο μπουθ, ζητούσε μέσω του κινητού καλύτερη κυκλοφορία στο ματς και περισσότερη συγκέντρωση κάτι που μετέφερε στους παίκτες ο βοηθός του. Οι παίκτες του πριν πάνε στα αποδυτήρια έκαναν κατά το ήμισυ πράξη τις εντολές του και έχασαν μια ευκαιρία στο 42'.

Ο Ιβιτς με διαγώνια πάσα βρήκε τον Σαλπιγγίδη και ο διεθνής μεσοεπιθετικός από πλάγια σούταρε δυνατά για να απομακρύνει σωτήρια ο Σάχα σε κόρνερ, στην τελευταία καλή φάση του ματς για το πρώτο 45λεπτο.

Το παιχνίδι ξεκίνησε σχεδόν όπως τελείωσε το πρώτο μέρος, με τους φιλοξενούμενους να φτάνουν για μια ακόμα φορά πολύ κοντά στην επίτευξη ενός γκολ. Στο 51' ο Τσουκαλάς τροφοδότησε πλάγια τον Μουσλίμοβιτς, ο Βόσνιος αφού κοντρόλαρε με το αριστερό εξαπέλυσε με το δεξί ένα δυνατό σουτ αλλά ο Σάχα που παρακολουθούσε την φάση έκανε μια εντυπωσιακή και συνάμα σωτήρια απόκρουση για την ομάδα του.

Μετά το πρώτο δεκάλεπτο της επανάληψης, οι δύο προπονητές άρχισαν τις πρώτες κινήσεις τους στην σκακιέρα του ματς. Πρώτος ο Χιμένεθ έριξε στο ματς τον Μπλάνκο αντί του Μπαχά, με τον Αργεντίνο να αποθεώνεται ενώ λίγα λεπτά μετά ο Χάβος με εντολή από τα μπουθ απέσυρε τον Κουτσιανικούλη και έβαλε στο ματς τον Ελ Ζαρ. Ο τεχνικός της ΑΕΚ στο 64' έβαλε στο ματς και τον Λαγό αντί του "θετικού" Μπερνς.

Στο 65' μετά από λάθος απομάκρυνση του Μουσλίμοβιτς μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ, ο Ντιόπ έγινε κάτοχος της μπάλας σούταρε αλλά ο Κρέσιτς σωστά τοποθετημένος μπλόκαρε.

Οι παίκτες του Χιμένεθ όσο κυλούσε ο χρόνος αναζητούσαν ένα γκολ και πίεζαν σε όλες τις γραμμές με τους παίκτες του ΠΑΟΚ να έχουν καλή αμυντική λειτουργία. Στο 73' οι "κιτρινόμαυροι" έφτασαν κοντά στο γκολ, όταν μετά από σέντρα του Λαγού, ο Λυμπερόπουλος έπιασε την κεφαλιά και ο Μπλάνκο στην πορεία της δεν πρόλαβε να την στείλει στα δίχτυα.

Στο 74' οι γηπεδούχοι απέκτησαν αριθμητικό πλεονέκτημα στον αγωνιστικό χώρο, όταν ο Σκόκο απέφυγε τον Λίνο που του έκανε φάουλ στην μεσαία γραμμή και δικαιολογημένα αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα. Τρία λεπτά αργότερα, ήρθε το δεύτερο πλήγμα από τον ρέφερι από τα Δωδεκάνησα.


Μετά από ένα φάουλ του Μάκου στον Ιβιτς (που δεν δόθηκε), ο Σέρβος μέσος διαμαρτυρήθηκε και ο διαιτητής του έδωσε δεύτερη κίτρινη προκαλώντας την οργή στον πάγκου του "Δικέφαλου του Βορρά" (που είχε συνέπεια να αποβληθεί και ο Παντελής Κωσνταντινίδης).

Για μια ακόμα φορά οι γηπεδούχοι από στημένη φάση άγγιξαν το γκολ στο 81', όταν μετά το κόρνερ του Λαγού, ο Ντιόπ έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα κατέληξε και πάλι στο οριζόντιο δοκάρι του Κρέσιτς, προκαλώντας την αντίδραση απογοήτευσης από τον πάγκο της "Ενωσης".


Στο τελευταίο πεντάλεπτο και παρά την πίεση που είχαν οι γηπεδούχοι που είχαν ταυτόχρονα και το αριθμητικό πλεονέκτημα, δεν έφτασαν σε κάτι αξιόλογο, λόγω της σπουδαίας και μαζικής αμυντικής λειτουργίας των φιλοξενούμενων αλλά και των βεβιασμένων επιλογών τους προς την εστία του Κρέσιτς.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Γεωργέας, Καράμπελας (84' Μίτσελ), Δέλλας, Ματέος, Μάκος, Ντιόπ, Μπερνς (65' Λαγός), Σκόκο, Λυμπερόπουλος, Μπαχά (57' Μπλάνκο).

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Κρέσιτς, Σνάουτσνερ, Λίνο, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Γκαρσία, Τσουκαλάς, Σαλπιγγίδης (89' Αθανασιάδης), Κουτσιανικούλης (60' Ελ Ζαρ), Ιβιτς, Μουσλίμοβιτς (80' Σαβινί).

Γήπεδο: Ολυμπιακό Στάδιο

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Βοηθοί:  Τάτσης (Ηπείρου), Καρσιώτης (Κορινθίας)

Γκολ: - / -

Κίτρινες κάρτες: Καράμπελας, Μίτσελ / Λίνο (2), Ιβιτς (2), Τσιρίλο

Κόκκινες:  Λίνο, Ιβιτς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου