1 Μαρτίου 2011

600 χιλιάδες ευρώ για Μπλάνκο και… τέλος!

Ως το τέλος της εβδομάδας (το πολύ μέσα της επόμενης) το σίριαλ Μπλάνκο, αυτή η υπόθεση που κρατάει τους φίλους της ΑΕΚ σε αγωνία από το καλοκαίρι του 2009, θα έχει λάβει τέλος. 

Αίσιο ή όχι είναι δύσκολο να το προδικάσει κανείς.

Η ΠΑΕ θα καταθέσει την τέταρτη και τελική προσφορά της και μετά από αυτή δεν προτίθεται να κάνει άλλο βήμα προς τα εμπρός.


Ο φάκελος του 28χρονου Αργεντινού τον οποίο η ΑΕΚ ενοικίασε το καλοκαίρι του 2007 με το φόβο ότι η ολική ρήξη χιαστού που είχε υποστεί θα αποτελούσε σκιά για το μέλλον του, εν τέλει αγοράστηκε τον Ιούνιο του 2008 αντί ενός ποσού (1 εκατ. ευρώ συγκεκριμένα) το οποίο έχει αποσβεσθεί από την προσφορά του Ζορό. Μια μεταγραφή που δίνει το παράδειγμα για το πως μπορεί κανείς να εντοπίσει παίκτες οι οποίοι δεν κοστίζουν πολύ αλλά μπορούν να εξελιχθούν σε ιδανικές μεταγραφές.

Ο «γκολεαδόρ» της ΑΕΚ βρίσκεται στην πλέον κρίσιμη καμπή της καριέρας του, επιζητεί το συμβόλαιο που θα τον εξασφαλίσει καθώς είναι πάνω στην ακμή του και γνωρίζει ότι τώρα είναι η ευκαιρία για το καλύτερο δυνατό deal. Το γεγονός ότι δεν αγχώνεται αλλά συνεχίζει να σκοράρει κατά ριππάς, μάλλον θα πρέπει να ανησυχεί παρά να εφησυχάζει τη διοίκηση της ομάδας. Οι φήμες ότι Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ του έχει ήδη χτυπήσει την πόρτα ολοένα και φουντώνουν.

Ύστερα από πολλά ήξεις-αφήξεις, από τη συζήτηση για πώλησή του στην τουρκική Εσκισεχίρ και τη διάθεση να μην προχωρήσει σε άλλη πρόταση, η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ αποφάσισε να κάνει ακόμα μία κίνηση. Την τελευταία της. Κάτι τα διαδοχικά γκολ του Μπλάνκο από την ημέρα που τις τύχες της ομάδας ανέλαβε ο Μανόλο Χιμένεθ, κάτι η πίεση του κόσμου για τον ικανό σκόρερ που πλέον είναι ο ηγέτης της ομάδας στα μάτια των οπαδών, έκαμψαν ορισμένες αντιστάσεις.

Διαφορά ωστόσο εξακολουθεί να υφίσταται, τουλάχιστον σε θεωρητικό επίπεδο. Οι τελευταίες απαιτήσεις του Ζορό σύμφωνα με όσα καταθέτει η ΠΑΕ ΑΕΚ, ανέρχονταν σε συνολικές απολαβές 2,7 εκατ. ευρώ για τα επόμενα τρία χρόνια, δίχως να τον ενδιαφέρουν επιμέρους μπόνους στόχων.

Οι Κιτρινόμαυροι έχουν καταθέσει ήδη τρεις προτάσεις οι οποίες απερρίφθησαν. Ξεκίνησαν από τις 440.000 ευρώ, ανέβηκαν στις 500.000 και την τελευταία φορά θεώρησαν ότι πιάνουν το ταβάνι τους στις 550.000 ευρώ σε πάγιες αποδοχές για κάθε χρόνο συμβολαίου.

Εν τέλει θα κάνουν ακόμα ένα βήμα. Στον Μπλάνκο θα προταθεί τριετές συμβόλαιο με πάγιες αποδοχές 600.000 ευρώ ετησίως συν σημαντικά μπόνους στόχων μέσω της επίτευξης των οποίων ο Αργεντινός θα είναι σε θέση να εκτοξεύσει τις απολαβές τους στις 750-800.000 ευρώ τη σεζόν.

Αναμφίβολα μια καλή πρόταση η οποία βέβαια δεν συνεπάγεται και ότι θα ικανοποιήσει τον ποδοσφαιριστή αν βρίσκει περισσότερα χρήματα σε άλλη ελληνική ομάδα ή σε σύλλογο του εξωτερικού και δεν φοβάται ή σκέφτεται ότι ενδεχόμενη αλλαγή επαγγελματικής στέγης ενδέχεται να επηρεάσει και το βαθμό παραγωγικότητάς του. Άλλωστε στην κακή ΑΕΚ των τελευταίων ετών, εκείνος τη δουλειά του την κάνει καλύτερα από τον καθένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου