2 Μαρτίου 2011

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ σπείρα με βαρύ... βιογραφικό!


Σπείρα που κατηγορείται για απόπειρες ανθρωποκτονιών, ληστείες, κλοπές, εκβιάσεις και εμπρησμό, εξάρθρωσαν χθες, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση, στην Πάτρα. 

Συγκεκριμένα οι αστυνομικοί που είχαν πληροφορίες για τη δράση της εξαμελούς σπείρας ηλικιών 21, 23, 24, 26, 26 και 36 ετών αντίστοιχα, τους έπιασαν χθες το πρωί. 

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς που έφεραν εις πέρας την υπόθεση, τα έξι άτομα είχαν διαπράξει απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος επιχειρηματιών, ληστεία σε τράπεζα της Πάτρας, διαρρήξεις σε καταστήματα και γραφεία της περιοχής, απόπειρες εκβίασης σε καρναβαλικά γκρουπ, ενώ είχαν βάλει φωτιά σε καρναβαλικό στέκι που είχε ως αποτέλεσμα να κινδυνέψουν να χάσουν τη ζωή τους δύο άνθρωποι. 


Η αστυνομική έρευνα έδειξε ότι τα μέλη της οργάνωσης, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, διέπραξαν συγκεκριμένα δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας. Η πρώτη έγινε στις 18/11/2010 σε έναν Έλληνα, τον οποίο τραυμάτισαν με μαχαίρι και ρόπαλο. Ο άνθρωπος που απείλησαν, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, είχε αρνηθεί να δώσει 50.000 ευρώ που χρωστούσε σε άλλο πρόσωπο. Το αποτέλεσμα ήταν να λειτουργήσει η ομάδα για ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Η δεύτερη απόπειρα έγινε στις 18/12/2010 εναντίον ενός άντρα. Οι δράστες χρησιμοποίησαν πυροβόλο όπλο και τραυμάτισαν το θύμα τους για ξεκαθάρισμα λογαριασμών. 



Η σπείρα κατηγορείται επίσης για ένοπλη ληστεία που έγινε στις 30 Αυγούστου 2010 σε υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας που εδρεύει στην οδό Ανθείας στην Πάτρα. Οι δράστες αποπειράθηκαν να σκοτώσουν τον φύλακα της τράπεζας ενώ κατηγορούνται για τριάντα διαρρήξεις σε καταστήματα και γραφεία της περιοχής, απ’ όπου αφαίρεσαν κινητά τηλέφωνα, τηλεοράσεις, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ρολόγια χειρός και διάφορα άλλα αντικείμενα, τα οποία στην συνέχεια πουλούσαν σε τιμές μικρότερες από την εμπορική τους αξία.



Οι αστυνομικοί «χρεώνουν» στην εξαμελή σπείρα και εννέα απόπειρες εκβίασης μελών καρναβαλικών γκρουπ (σε καρναβαλικά στέκια της Πάτρας), με σκοπό το οικονομικό όφελος, οι οποίες απετράπησαν λόγω της σύλληψής τους καθώς επίσης και εμπρησμό σε καρναβαλικό στέκι της περιοχής, που συνέβη τις πρώτες πρωινές ώρες της προηγούμενης Δευτέρας (21.02.2011), μέσα στο οποίο κοιμούνταν δύο άτομα, θέτοντας, με τον τρόπο αυτό, σε κίνδυνο την ζωή τους. 



Στις έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων, αλλά και στα οχήματά τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:



- Δύο αυτόματα πολεμικά τυφέκια, τύπου ΚΑΛΑΖΝΙΚΩΦ, κινέζικης προέλευσης, τρεις κοινοί πυροκροτητές, δύο γεμιστήρες με 11 και 14 φυσίγγια, αντίστοιχα των 7,62 mm, ένα τεμάχιο ακαριαίου πυραγωγού σχοινιού, διακόσια ενενήντα φυσίγγια των 7,62 mm, δώδεκα φυσίγγια των 32 mm, πέντε φυσίγγια 38 special, μία κουκούλα full-face, διαρρηκτικά εργαλεία, διάφορα αντικείμενα (ρολόγια χειρός, φωτογραφικές μηχανές κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικοί υπολογιστές κ.α.), των οποίων η προέλευση ερευνάται καθώς και 850 ευρώ. 



Τα κατασχεθέντα όπλα βρίσκονται στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εξέταση και τυχόν ταυτοποίησή τους με άλλες έκνομες ενέργειες.



Οι συλληφθέντες, με την σχηματιζόμενη σε βάρος τους δικογραφία, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου